Utilizarea si intretinerea utilajelor de constructii
Utilizarea si intretinerea utilajelor de constructii

Utilizarea si intretinerea utilajelor de constructii

septembrie 15, 2022
0 Comentarii

Este necesar sa stim cum sa manevram utilajele in conditii de siguranță maximă 

Intretinerea utilajelor de constructii

Intretinerea utilajelor de constructii este necesara pentru un control cat mai eficient al costurilor. Daca intretinerea este realizata conform standardelor, costurile de reparatii vor fi minime, iar productia si profitul vor fi maximizate. Bineinteles, nu trebuie sa luam in considerare costurile aferente reviziilor care pot include inlocuirea anumitor piese pentru utilajele de constructii mai predispuse uzurii.

Alte beneficii pot include: o valoare ridicata a utilajelor la costul de revanzare, minimizarea timpului de nefunctionare, prelungirea duratei de viata a utilajelor, controlul intervalelor de service si a costurilor.

Inspectiile regulate si respectarea programului de mentenanta este un pas important in intretinerea corecta a utilajelor de constructii. Recomandarile producatorului conform manualului de utilizare trebuie urmate cu strictete. Amintiti-va ca nimeni nu cunoaste utilajul mai bine decat cel care l-a produs.

Realizati un program propriu de inspectii periodice. Ca exemplu, in functie de climat, s-ar putea sa fie necesara schimbarea filtrelor la un interval de timp mai mic. Sunt anumite piese de utilaje constructii care depind foarte mult de caracteristicile individuale de la locul de munca.

Independent de recomandarile producatorului si propriul program, sunt necesare si inspectiile zilnice. In acest fel pot fi evitate viitoare probleme si ciclul de viata al utilajului va fi prelungit. De asemenea, este importanta realizarea inspectiilor in mod organizat, in functie de sugestiile operatorului si performanta utilajului folosit la diverse construcții .

Filtrele utilajelor sunt esentiale in buna functionare 

Filtrele utilajelor trebuie inlocuite in mod regulat. Schimbarea lor este o practica buna daca ne dorim ca utilajele sa functioneze la capacitate maxima. De regula, intervalele recomandate pentru inlocuire variaza intre 250 si 500 de ore de activitate. Daca ne gandim pe termen lung, alegerea unui filtru ar trebui facuta in functie de calitatea acestuia. Un filtru de calitate superioara poate face o diferenta insemnata in viitor cu privire performanta utilajului. Trebuie sa ne intrebam daca merita sa riscam daunele care pot fi cauzate de un filtru de calitate inferioara.

De ce sunt folosite filtrele?

Filtrele utilajelor sunt folosite pentru a mentine combustibilul curat, uleiul si fluidele hidraulice curate si pentru a asigura o lubrifiere corespunzatoare a pieselor și mecanismelor folosite la propulsie . Desigur, sunt disponibile mai multe tipuri de filtre, dar vom mentiona o parte din ele: filtre de combustibil, filtre pentru uleiul de motor, filtre de combustibil hidraulic si filtre de transmisie.

Importanta filtrelor

Murdaria si particulele mici de la uzura componentelor intra foarte usor in ulei si in fluidele hidraulice pe masura ce acestea circula prin utilaj. In cazul in care acesti contaminanti nu sunt separati de fluide, pot aparea daune destul de serioase si costisitoare. Folosirea filtrului potrivit si inlocuirea regulata ajuta la maximizarea performantei si la prelungirea duratei de viata a utilajului. Rolul filtrului este captarea eficienta a reziduurilor si a murdariei pe intregul interval intre schimbari.

Cum este afectata performanta unui filtru?

Fluidele trec printr-un material filtrant unde contaminantii sunt blocati. Materialul trebuie sa fie indeajuns de rezistent pentru a face fata pana la urmatoarea inlocuire. Foarte importanta este si constructia filtrului. Trebuie sa aiba abilitatea de a prinde si cele mai fine particule si in acelasi timp sa fie eficient si sa nu se infunde. Daca un filtru nu functioneaza asa cum trebuie, supapa de bypass se va activa, iar fluidele nefiltrate vor intra in sistemul utilajului. Acelasi scenariu este valabil si pentru canistra de filtru. Daca nu este suficient de puternica si nu rezista la presiune, fluidele contaminate vor intra in sistem.

Manipularea și întreținerea utilajelor de constructii

Alegerea si folosirea corecta a marimii si tipului de utilaj impacteaza efortul, timpul de realizare al unui proiect, dar si productivitatea acestuia. In consecinta, nu este importanta doar alegerea utilajului potrivit, ci si folosirea corecta. Asigurati-va ca toate persoanele care vor manipula utilajele de constructii sunt bine instruite. Este un aspect important pentru ca operarea sa fie cat mai eficienta. Folosirea unui utilaj nu este atat de simpla.

Vedeți și oferte speciale pentru curse expres .

Respectarea regulilor de siguranta este obligatorie pentru buna functionare a oricarui santier. Piesa de baza a unei experiente fara pericole este protectia. Folosirea unui echipament de protectie este excelenta pentru prevenirea pericolelor. Echipamentul utilizat in lucrarile de constructie are trebui sa fie ideal pentru conditiile de utilizare, sa fie folosit de personalul cu pregatirea necesara, sa fie sigur pentru utilizare si sa fie folosit in functie de cerintele specifice.

Utilajele de constructie joaca un rol extrem de important in orice proiect, indiferent de marimea lui. Din aceasta cauza, este bine sa folosim aceste utilaje in cel mai adecvat mod posibil. In plus, intretinerea regulata ne va ajuta in optimizarea si reducerea costurilor de reparatii, dar ne va si mari profitul.

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suntem o echipa de specialisti in tehnici de optimizare seo si marketing digital si va punem la dispozitie cel mai serios portal online pentru promovarea si vanzarea utilajelor de constructii noi sau second hand . Oferim cele mai avantajoase condiții de colaborare pentru reprezentanțe , dealeri sau parcuri auto . UtilX este partenerul de care aveți nevoie .
Copyright © 2022. WoxMarketing , toate drepturile rezervate .