Incărcător frontal cu inteligență artificială de la Volvo
Incărcător frontal cu inteligență artificială de la Volvo

Incărcător frontal cu inteligență artificială de la Volvo

noiembrie 15, 2022
0 Comentarii

Constructorul de echipamente Volvo este mândru să prezinte Volvo LX03 – un concept de încărcător frontal autonom care deschide noi baze în soluții de construcție inteligente, sigure și durabile. Depășind granițele atât ale tehnologiei, cât și ale imaginației, acest prototip mondial reprezintă o piatră de hotar în următoarea etapă a explorării Volvo CE în inteligența mașinilor și determinarea sa de a decarboniza construcția de mâine.

Prototipul Volvo LX03 este primul exemplu real de încărcător pe roți cu auto-învățare, cu inteligență artificială care este pregătită  pentru a lua decizii, a îndeplini sarcini și a interacționa cu oamenii.

LX03 este construit pe inovația Volvo testată. A fost construit cu componente bazate pe sistemul de propulsie L25 Electric existent, ceea ce o face o mașină cu emisii zero. O mașină autonomă trebuie să-și mențină echilibrul, astfel încât roțile să fie pline de senzori, aproape ca picioarele unei ființe umane. În timp ce oferă o tracțiune superbă, îi permite, de asemenea, LX03-ului să stabilească direcția de tragere a jantei roților, de exemplu, atunci când se lucrează în aglomerație .

Inspirat de un model aparut initial sub forma de jucarie, ca urmare a colaborarii intre Volvo Construction Equipment (Volvo CE) si LEGO Technic, conceptul LX03 devine realitate. Este primul “real-world model” complet autonom de incarcator frontal cu inteligenta artificiala, capabil sa ia decizii, sa execute sarcini si sa interactioneze cu oamenii.

Vedeți gratuit statisticile vizitelor online . Creați cont GRATUIT pe CLIKZ

Volvo LX03 a fost dezvoltat de o echipa dedicata, formata din ingineri, programatori, designeri si tehnicieni din productie, de la fabricile Volvo CE din Eskiltuna, Suedia si Konz, Germania. Este vorba despre un incarcator de 5 tone, dezvoltat ca un concept modular si scalabil, cu modificari minime in procesul de productie. Ca si baza de dezvoltare, s-a folosit platforma modelului electric L25, al carui sistem asigura o autonomie de functionare de pana la opt ore, in functie de aplicatia pentru care este folosit.
Ceea ce este si mai interesant, acest concept este primul din lume, echipat cu un “creier” electronic care ii permite sa se adapteze la diferite scenarii, sa ia decizii in timp real si, aspect foarte important, sa colaboreze cu oamenii. Poate fi programat sa execute operatiuni grele, repetitive sau periculoase, reducand astfel prezenta factorului uman in santier.

LX03 marcheaza inca o premiera si anume transformarea unui model LEGO Technic intr-un utilaj real. Desi nu va intra in productie de serie, inginerii Volvo CE estimeaza ca anumite solutii dezvoltate aici se vor transforma in aplicatii pentru modelele din prezent si viitor.

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suntem o echipa de specialisti in tehnici de optimizare seo si marketing digital si va punem la dispozitie cel mai serios portal online pentru promovarea si vanzarea utilajelor de constructii noi sau second hand . Oferim cele mai avantajoase condiții de colaborare pentru reprezentanțe , dealeri sau parcuri auto . UtilX este partenerul de care aveți nevoie .
Copyright © 2022. WoxMarketing , toate drepturile rezervate .